Dýňové brambory s kozím sýrem

Ingredience

500 g brambor, 400 g očištěné dýně hokkaido, 1 menší cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička karí, sůl, kmín, špetka sušeného tymiánu, drcená chilli paprička, 125 g čerstvého kozího sýra, naťová cibulka

Postup

Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu.

Dýni nastrouháme nahrubo.

V pánvi orestujeme nadrobno posekanou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme k ní dýni. Poprášíme ji karí kořením, promícháme a všechno společně krátce orestujeme.

Potom dýni podlejeme troškou vody, osolíme, přidáme tymián, podle chuti chilli papričku (není nutné), promícháme a přikryté pokličkou podusíme 10 minut (do změknutí dýně).

Až je dýně měkká, měla by být tekutina pryč. Pokud v pánvi nějaká zůstala, necháme ji ještě bez pokličky vydusit.

Uvařené brambory promícháme s dušenou dýní.

Na talíři posypeme porci rozdrobeným sýrem a kroužky naťové cibulky.

Přidáno: 31.10.2024