Grenadýr z jednoho pekáčku
Ingredience
500 g brambor, 200 g drobných těstovin, 180 g slaniny, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl (pokud jí není dost ve vývaru), drcený kmín, mletý pepř, 800 ml vývaru
Postup
Cibuli a česnek posekáme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
Slaninu nakrájíme na kostičky a v pekáčku ji vyškvaříme dokřupava. Děrovanou lžící vybereme všechny kousky a zatím odložíme stranou.
Do vyškvařeného tuku v pekáčku nasypeme cibuli a za občasného zamíchání ji usmažíme dozlatova.
K cibuli přidáme česnek, mletou papriku a jen krátce zarestujeme. Nakonec vmícháme kmín a trochu pepře.
Do pekáčku přisypeme těstoviny, brambory a promícháme.
Všechno zalejeme vývarem, měl by sahat do stejné výšky jako pevný obsah pekáčku.
Pekáček přikryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 30 minut, občas promícháme.
Nakonec odebereme poklici a dopečeme cca 10 minut. Až je všechen vývar vsáknutý, vmícháme kostičky slaniny.
Podáváme s hlávkovým salátem.
zdroj: toprecepty.cz
Přidáno: 19.7.2019