Harula

Ingredience

800 g brambor, 1 větší nebo 2 menší cibule, 100 g slaniny, 3 lžíce sádla, 140 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, 3 stroužky česneku

Postup

Slaninu a cibuli pokrájíme na malé kostičky.

Na pánvi zahřejeme 2 lžíce sádla, rozpustíme na něm slaninu, přidáme cibuli a společně osmažíme dozlatova.

Pekáček nebo zapékací mísu pořádně vymažeme zbylým sádlem.

Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme je, přidáme pepř, majoránku, rozmačkaný česnek, vejce, mouku a obsah pánve s cibulí a slaninou. Umícháme těsto.

Těsto urovnáme do vymazané formy. Vložíme do trouby a při 180°C pečeme dozlatova 50-60 minut.

Podáváme s kyselými okurkami nebo s kysaným zelí.

Přidáno: 2.10.2024