Hodolanská omáčka

Ingredience

4 větší brambory, 2 nožky párků nebo klobás, kostka masoxu, 1 polévková lžíce octa, špetka majoránky, špetka pepře, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, trochu mléka, několik lžic kysané smetany, 1 lžíce másla, trochu oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 malá cibule

Postup

Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme 1 litrem vody, přidáme masox, ocet, všechno koření a dáme vařit. Až jsou brambory skoro měkké, přidáme na kolečka pokrájený párek a vaříme do změknutí brambor. Pak vytáhneme bobkové listy a nové koření, přidáme jíšku a asi minutu povaříme. Je-li omáčka moc hustá, zředíme trochou mléka. Dochutíme kysanou smetanou, popřípadě citronovou šťávou a worchestrovou omáčkou. Nakonec přidáme lžíci másla. Podáváme s pečivem.

Hodolanská omáčka

zdroj: Mája

Přidáno: 13.6.2007