Hořčičné brambory
Ingredience
700 g brambor, 200 g tofu, 0,25 hrnku hrubozrnné hořčice, 1 lžíce olivového oleje 2 lžičky sušeného rozmarýnu, 2 lžíce mleté papriky, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, 0,5 hrnku zeleninového vývaru
Postup
Brambory oloupeme, pokud jsou mladé a mají pěknou slupku stačí důkladně omýt.
Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s bramborami nakrájenými na kousky dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme.
V hrnku smícháme hořčici, olej, rozmarýn, papriku a citronovou šťávu. Tuto směs přidáme do zapékací misky a promícháme s bramborami a tofu.
Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme 45-60 minut, před dopečením na chvíli odkryjeme, aby se vytvořila křupavá krusta.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Výbornou hořčici i s receptem na toto jídlo a další dobroty jsem vybalila ze své první zásilky Zajíci v krabici.
Přidáno: 9.10.2015