Klobásy v bramborovém těstě
Ingredience
800-900 g brambor uvařených ve slupce, 2 menší vejce, sůl, polohrubá mouka, klobásy, tvrdý sýr, 1 vejce na potření
Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme, přidáme k nim vejce a posypeme moukou. Nejdřív vidličkou promícháme vejce s ostatním a pak rukama zpracováváme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku, až má těsto takovou konzistenci, že se nelepí a dá se rozválet. Kus papíru na pečení posypeme moukou a rozválíme na něm těsto na obdélník. Položíme klobásy a pomocí papíru zamotáme jako závin. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po dvaceti minutách znovu potřeme vejcem, posypeme strouhaným sýrem a ještě asi 15 minut dopečeme. Necháme chvíli vychladnout a pak krájíme. Podáváme s jakkoliv upraveným zelím nebo se zeleninovým salátem.
Přidáno: 19.8.2008