Masovo-bramborová omeleta
Ingredience
400 g mletého masa, 6 středně velkých brambor, 5 vajec, 3 lžíce mléka, sůl, mletý pepř, 1 chilli paprička, 1 velká červená paprika, 1 velká cibule, zelená petrželka nebo pažitka, olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky (nebo protlačíme přes mřížku na krájení brambor do salátu).
Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso a za častého míchání opečeme do změknutí. Během smažení osolíme, okořeníme, přidáme nadrobno pokrájenou chilli papričku a na kostičky pokrájenou papriku.
Do masové směsi vmícháme brambory, rovnoměrně všechno na pánvi urovnáme.
Vejce rozšleháme vidličkou s mlékem a nalijeme na masovo-bramborovou směs.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do ztuhnutí vajec, cca 10-12 minut.
Na talíři posypeme pažitkou.
podle časopisu Pošli recept
Přidáno: 26.2.2011