Německý bramborový salát
Ingredience
800 g brambor, 1 cibule, půl kostky masoxu, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, pažitka
Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli pokrájíme na co nejjemněji. Masox rozvaříme v asi 300-400 ml vody. Z částečně vychladlého vývaru odlijeme asi 150 ml a do této odlité části vmícháme olej a ocet. Vlažné brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo půlkolečka (podle velikosti brambor). Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, hrstku posekané pažitky a vývar s olejem a octem. Zlehka promícháme. Je-li třeba, přidáme část zbylého vývaru, salát by měl být spíš řidší.
zdroj: Hana Knödler
Přidáno: 10.2.2009