Ondráš
Ingredience
6 kuřecích řízků (použila jsem stehenní), cca 1 kg brambor, 150 ml horkého mléka, 3 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, trochu hladké mouky, strouhanka, olej na smažení
Postup
Omyté a osušené řízky naklepeme a osolíme.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Ihned zalijeme horkým mlékem a promícháme. Přidáme vejce, podle chuti sůl, koření a česnek. Vmícháme trochu mouky a zahustíme strouhankou, aby vzniklo polotuhé těsto (hustější než na bramboráky).
Každý řízek obalíme v hladké mouce a pak v bramborákovém těstě. Na rozpáleném oleji smažíme pomalu z každé strany dozlatova.
Podáváme se zelným salátem nebo s dušeným špenátem.


zdroj: Šárka z Valašska
Přidáno: 7.9.2013