Opečené bylinkové brambory

Ingredience

1 kg nových brambor, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, hrst různých bylinek (petrželka, pažitka, kopr, majoránka, ...), sůl, kmín, chilli

Postup

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, neloupeme. Větší přepůlíme, malé necháme celé. Povaříme v osolené vodě s troškou kmínu 10-15 minut (podle velikosti).

Ve větší hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej s máslem. Přisypeme povařené osušené brambory, poprášíme chilli kořením a osolíme, a za častého míchání opékáme ze všech stran. Až brambory zezlátnou, přisypeme posekané bylinky a ještě asi 5 minut posmažíme.

Podáváme jako přílohu k masu, případně jen s volským okem a zeleninovým salátem.

Opečené bylinkové brambory

Přidáno: 7.7.2012