Pískové brambory

Ingredience

1 kg brambor, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce strouhaného parmezánu, 2 stroužky česneku, 3 snítky čerstvého rozmarýnu, pár lístků šalvěje, olivový olej

Postup

Brambory oloupeme (pokud máme pěkné s čistou slupkou, stačí důkladně vydrhnout) a rozkrájíme na čtvrtiny. V osolené vodě povaříme 5 minut. Pak scedíme a necháme odpařit.

Dáme do mísy a důkladně prolijeme olejem tak, aby byly všechny kousky naolejované.

Zasypeme směsí strouhanky, sýra, posekaného česneku a bylinek.

Protřepeme, aby se všechny brambory směsí obalily.

Vysypeme je na plech s papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C. Pečeme do zezlátnutí.

Hodí se jako příloha k masu či rybě, ale jsou dobré i samotné s oblíbenou zeleninou nebo hrnkem mléka (kyšky, podmáslí, ...).

Pískové brambory
Pískové brambory
Pískové brambory
Pískové brambory

zdroj: http://www.mlsoty.estranky.cz/

Přidáno: 16.11.2014