Pískové brambory
Ingredience
1 kg brambor, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce strouhaného parmezánu, 2 stroužky česneku, 3 snítky čerstvého rozmarýnu, pár lístků šalvěje, olivový olej
Postup
Brambory oloupeme (pokud máme pěkné s čistou slupkou, stačí důkladně vydrhnout) a rozkrájíme na čtvrtiny. V osolené vodě povaříme 5 minut. Pak scedíme a necháme odpařit.
Dáme do mísy a důkladně prolijeme olejem tak, aby byly všechny kousky naolejované.
Zasypeme směsí strouhanky, sýra, posekaného česneku a bylinek.
Protřepeme, aby se všechny brambory směsí obalily.
Vysypeme je na plech s papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C. Pečeme do zezlátnutí.
Hodí se jako příloha k masu či rybě, ale jsou dobré i samotné s oblíbenou zeleninou nebo hrnkem mléka (kyšky, podmáslí, ...).
zdroj: http://www.mlsoty.estranky.cz/
Přidáno: 16.11.2014