Rozmarýnové brambory
Ingredience
brambory podle počtu strávníků, olej, čerstvý rozmarýn, sůl, kmín
Postup
Brambory oloupeme, zalijeme vařící vodou (aby byly celé ponořené), přidáme sůl, kmín a 7-9 minut povaříme (podle velikosti brambor).
Scedíme a nakrájíme na silnější kolečka. Plech vyložíme papírem na pečení, potřeme ho olejem a rozložíme na něj brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po 10 minutách hustě posypeme nahrubo pokrájeným rozmarýnem, trochu pokropíme olejem a dál pečeme do zezlátnutí brambor.
Až jsou brambory zabarvené, posypeme ještě trochou rozmarýnu, vypneme troubu a necháme v ní chvíli dojít.
Podáváme samostatně s mlékem či podmáslím nebo jako přílohu k masu či rybě.


Přidáno: 28.9.2011