Tatínkova specialita
Ingredience
1 kg oloupaných brambor, 220 g hladké mouky, 200 g ostré klobásy, 2 vejce, 2 středně velké cibule, 3 papriky (červená, žlutá, zelená), sůl, mletý pepř, olej
Postup
Brambory nastrouháme najemno, přebytečnou vodu slijeme do misky a necháme odstát. K bramborám přidáme vejce, sůl a pepř, přisypeme mouku a usazený škrob ze šťávy. Vymícháme těsto a necháme ho chvilku odpočinout. Zatím nakrájíme cibuli a papriky na plátky a klobásu na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme naběračku těsta a rozetřeme ho na placku. Měla by být o něco silnější než na klasický bramborák. Na těsto rozložíme cibuli, papriku a klobásu a lehce přimáčkneme. Jakmile bramborák zespodu zezlátne, otočíme ho a dosmažíme z druhé strany.
zdroj: časopis Žena a kuchyně
Přidáno: 24.10.2008