Zapečný kontrabáš

Ingredience

5-6 brambor, 1 šálek pohanky (kroupy nebo lámanka), 200 g anglické slaniny nebo uzeného masa, 5-6 stroužků česneku, sůl, majoránka, kmín

Postup

Brambory nakrájené na kostičky uvaříme ve slané vodě s kmínem.
Pohanku zalijeme 2 šálky osolené vařící vody s majoránkou a pod peřinou necháme "dojít".
Na pánvi orestujeme na kostky nakrájenou anglickou nebo uzené.
Scezené brambory, měkkou pohanku a slaninu promícháme dohromady s rozmačkaným česnekem a majoránkou. Nasypeme do pekáče nebo zapékací misky a necháme při 200°C zapéct dozlatova (cca 25 minut).
Podáváme s kysaným zelím nebo kyselou okurkou.

Zapečný kontrabáš
Zapečný kontrabáš

Přidáno: 16.11.2009