Závin s bramborami a klobásou
Ingredience
400-500 g lístkového těsta, 400 g uvařených brambor, 200 g klobásy, 1 větší pórek, 200 g zakysané smetany, 2 vrchovaté lžíce strouhaného křenu, sůl, mletý pepř, sušený tymián, vejce na potření
Postup
Bramobry nakrájíme na kostičky, klobásu na tenká půlkolečka, pórek na drobné kousky. Všechno dáme do mísy, přidáme smetanu, křen, tymián, pepř a promícháme. Podle chuti dosolíme (není nutné).
Těsto rozválíme na obdélník, doprostřed navrstvíme náplň a zavineme. Místo, kde se těsto spojuje potřeme rozšlehaným vejcem.
Nakonec závin potřeme vejcem zvenku, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, cca 30 minut).
Můžeme vyrobit jeden velký, nebo dva či tři menší záviny.
podle magazínu Albert
Přidáno: 18.11.2011