Červená rýže s kuřecím masem
Ingredience
1,5 hrnku červené rýže, 3 hrnky vody, sůl, olej, 500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 červená kapie, 2 hrsti mražené kukuřice, 1 lžička římského kmínu, mletý pepř, čerstvý koriandr
Postup
Rýži několikrát propláchneme a necháme na sítku okapat.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s kapkou oleje. Do vroucí nasypeme rýži, ztlumíme na minimum a vaříme pod pokličkou 30-40 minut do změknutí. Pokud je už rýže měkká a v hrnci je ještě voda, slijeme ji.
Maso nakrájíme na drobné kousky.
Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli do zesklovatění. Přidáme maso, římský kmín, opepříme a za častého míchání opečeme.
Jakmile maso začne zlátnout, osolíme ho, přidáme na kousky pokrájenou papriku, kukuřici a ještě asi 5 minut restujeme.
Nakonec k masu vmícháme uvařenou rýži a nadrobno posekaný koriandr.
Přidáno: 8.10.2016