Dýňové rizoto s parmazánem
Ingredience
400 g kulatozrnné rýže, 800 g očištěné dýně (máslová nebo hokkaidó), 1 l zeleninového vývaru, sůl, 3-4 lžíce oleje, 4-5 lžic másla, nastrouhaný parmazán podle chuti, 3 snítky zelené petrželky, 1 cibule, 2 stroužky česneku
Postup
Cibuli i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky.
Ve větší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme dýni a asi 5 minut za častého míchání smažíme.
Pak přisypeme rýži, česnek a smažíme další 3-4 minuty.
Zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo všechno ponořené, přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání dusíme asi 20 minut, do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme dolít vývar.
Až jsou rýže i dýně měkké, vmícháme máslo, hrst parmazánu a nadrobno posekanou petrželku. Podle chuti přisolíme a odstavíme z plotny.
Na talíři posypeme parmazánem podle chuti.
Přidáno: 28.9.2013