Kořeněná rýže se zeleninou

Ingredience

200 g rýže basmati, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2,5 cm zázvoru, 2 hřebíčky, 1 svitek skořice, 1,5 lžičky kari, 50 g mraženého hrášku, 50 g mražené kukuřice, 400 ml zeleninového vývaru

Postup

Cibuli posekáme nadrobno, česnek na plátky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

Rýži zalijeme na 10 minut vodou.

Olej zahřejeme ve větší pánvi, která se dá použít i do trouby.

Ztlumíme plamen, na olej nasypeme cibuli a za častého míchání restujeme pár minut.

Pak přidáme česnek, zázvor a mícháme dál asi minutu. Přidáme hřebíčky a skořici a smažíme další 2 minuty. Nakonec vmícháme kari a ještě smažíme poslední 2 minuty.

Rýži scedíme a okapanou nasypeme do pánve. Důkladně promícháme, aby se všechna rýže obalila směsí koření.

Přidáme hrášek, kukuřici a zalijeme horkým vývarem (nejdřív vývar ochutnáme a podle potřeby přisolíme).

Pánev přikryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 20-25 minut, než se všechen vývar vstřebá do rýže.

podle magazínu Albert

Přidáno: 19.2.2016