Kuře s čočkovou rýží

Ingredience

250 g dlouhozrnné rýže, 70 g červené čočky, 2-4 jarní cibulky (podle velikosti), 700 g kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, mletá skořice, drcený kmín, slunečnicový olej, 2 lžíce solamylu, 800 ml slepičího vývaru, nastrouhaná kůra z 1 menšího citronu, hrstka rozinek

Postup

Bílé části cibulek posekáme nadrobno a na dvou lžících oleje smažíme za stálého míchání 4-5 minut. Přisypeme rýži, čočku, čtvrt lžičky skořice, 1 lžičku kmínu a asi minutu mícháme než se koření rozvoní. Pak přidáme polovinu citronové kůry, zalijeme necelými 600 ml vývaru, osolíme (pokud není vývar dost slaný) a pod pokličkou na velmi mírném plameni necháme vařit 15 minut. Pak plotýnku vypneme a necháme na ní rýži stát dalších 10 minut.

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Promícháme se solamylem, špetkou skořice, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova.

Zalijeme zbylým vývarem, osolíme, přidáme zbytek citronové kůry, omyté rozinky a pod pokličkou podusíme 6-8 minut (záleží na velikosti kousků masa).

Na talíři ozdobíme nakrájenou zelenou natí cibulky.

Kuře s čočkovou rýží
Kuře s čočkovou rýží

Přidáno: 20.3.2014