Lepkavá rýže s arašídy
Ingredience
500 g lepkavé rýže, 300 g nepražených arašídů, 50 g sezamu, sůl
Postup
Rýži propereme a namočíme na 10-12 hodin. Pak scedíme a necháme okapat.
Zatím uvaříme arašídy v dostatečném množství vody doměkka, asi 15 minut.
Rýži smícháme se solí (cca 1 lžička) a s uvařenými scezenými arašídy.
Takto připravenou rýži dáme do napařovacího hrnce a necháme na mírném plameni pomalu napařovat asi 2 hodiny, dokud není rýže měkká a lepkavá. Pokud nemáme napařovací hrnec, vypomůžeme si pařáčkem na ohřívání knedlíků vyloženým utěrkou nebo velkým kapesníkem.
Sezam s trochou soli upražíme na suché pánvi dozlatova. Upražená semínka rozdrtíme v hmoždíři.
Rýži na talíři posypeme sezamem.
Podáváme jako přílohu nebo jako hlavní chod.
zdroj: www.vietfoodfriends.cz
Přidáno: 8.5.2017