Ostrá rýže s krevetami
Ingredience
200 g dlouhozrnné rýže, sůl, 180 g mraženého hrášku, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3-4 plátky slaniny, 1 lžíce červené kari pasty, 250 g předvařených krevet, 2 vejce
Postup
Do hrnce s osolenu vařící vodou nasypeme rýži a vaříme 10 minut. Tři minuty před koncem vaření přisypeme hrášek. Pak scedíme.
Cibuli i slaninu pokrájíme nadrobno. V pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli se slaninou. Za stálého míchání opečeme dozlatova. Pak přimícháme kari pastu, krevety a necháme prohřát.
Nakonec přidáme rýži s hráškem, vidličkou rozšlehaná vejce a za stálého míchání krátce opečeme (do ztuhnutí vajec).
podle magazínu Albert
Přidáno: 11.4.2014