Papriky s žampionovou rýží

Ingredience

4 kapie, 250 g dlouhozrnné rýže, 400 g žampionů, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 1 lžička kurkumy, kousek tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, pár snítek zelené petrželky

Postup

V horkém vývaru rozmícháme kurkumu. Zalijeme vypranou rýži a uvaříme doměkka.

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nadrobno.

Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme žampiony a na prudkém ohni 5 minut smažíme doměkka. Pak vmícháme máslo, posekanou petrželku a podle chuti směs osolíme a opepříme. Necháme trochu vychladnout.

Omyté papriky rozpůlíme a zbavíme semen a žeber.

Uvařenou rýži a žampiony promícháme. Směsí naplníme půlky paprik a uložíme do olejem vymazaného pekáčku.

Podlijeme troškou vody (asi půl deci), přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Mezitím nastrouháme sýr. Po dvaceti minutách pekáček odkryjeme, každou papriku posypeme trochou sýra a vrátíme na chvíli do trouby, než se sýr roztaví.

Podáváme teplé.

Přidáno: 5.8.2016