Plecko z jednoho hrnce
Ingredience
1 kg vepřové plece, cca 1 kg zelí, 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, 3 lžíce mleté sladké papriky, 1 chilli paprička, 2 plechovky rajčat (á 400 g), 1,5 l kuřecího vývaru, olej, sůl, mletý pepř, 350 g dlouhozrnné rýže
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Zelí nakrouháme na hrubší proužky, cibuli posekáme na kostičky a česnek na plátky.
Na troše oleje opečeme maso za občasného zamíchání dohněda, opepříme, osolíme, pak vyjmeme z hrnce.
Do výpeku nasypeme cibuli a orestujeme do změknutí. Přidáme česnek, papriku, posekanou chilli papričku, stále mícháme.
Až se česnek rozvoní, přidáme rozmačkaná rajčata a asi polovinu vývaru. Promícháme a do tohoto základu vložíme opečené maso.
Pod pokličkou dusíme do změknutí, asi 45 minut.
Až je maso měkké, vmícháme zelí, propláchnutou rýži a zbytek vývaru. Znovu přikryjeme a dusíme do změknutí rýže (cca 20-25 minut).
Hotový pokrm promícháme a podle potřeby dosolíme či dopepříme.
podle magazínu Albert
Přidáno: 15.2.2016