Rajské rizoto
Ingredience
zbytek pečeného masa i s výpekem (máme-li), uvařená rýže, trochu mražené zeleniny (mrkev s hráškem, ale klidně i jiná), 1 plechovka krájených rajčat, 1 cibule, sůl, mletý pepř, oregano, olej nebo máslo, strouhaný parmazán
Postup
Maso pokrájíme na drobno a vrátíme do pekáče, v němž se peklo, pokud máme i výpek, necháme ho tam.
Na lžíci oleje nebo másla osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mraženou zeleninu a dusíme do změknutí. Pak zalijem celým obsahem plechovky s rajčaty, osolíme, opepříme, přidáme oregano a pár minut povaříme.
Obsah pánve přidáme do pekáče k masu, přidáme i rýži, promícháme, přikryjeme pokličkou a dáme prohřát do trouby.
Na talíři posypeme parmazánem.



Přidáno: 4.12.2011