Rizoto s kuřecím masem
Ingredience
300 g kulatozrnné rýže, cca 1 litr vývaru (i z kostky), 500 g kuřecího masa, po půlce červené a žluté papriky, 4 jarní cibulky, 2 hrsti zeleného hrášku, sůl, mletá paprika, mletý pepř, muškátový květ, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sýr
Postup
Rýži propláchneme horkou vodou a necháme okapat, maso a papriky pokrájíme na malé kousky.
Na oleji a lžíci másla opečeme maso až zbělá. Přidáme mletou papriku, pokrájenou papriku a chvilku za stálého míchání osmažíme společně.
Přisypeme rýži a asi tři minuty mícháme. Pak zalijeme částí vývaru, osolíme, okořeníme a za občasného promíchání vaříme. Podle potřeby postupně doléváme další vývar, často mícháme, aby se rýže nepřichytila ke dnu.
Až je rýže téměř měkká, přidáme hrášek, pokrájenou cibulku, lžíci másla a dovaříme doměkka.
Na talíři posypeme strouhaným sýrem (čedar, gouda, ...)
Přidáno: 16.4.2011