Rizoto v pekáči

Ingredience

zbytek vařeného nebo pečeného masa, 1 plechovka sterilované kukuřice (cca 300 g), 100-150 g uzeného bůčku, 2 cibule, olej, 2-3 hrnky rýže, voda - na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody, sůl, mletá paprika, sušená zelená petrželka

Postup

Cibuli a bůček pokrájíme na kostičky a na troše oleje osmažíme. Přidáme na kousky pokrájené maso a ještě chvíli opečeme. Pak obsah pánve vysypeme do pekáče, přidáme scezenou kukuřici a propláchnutou rýži. Posolíme, posypeme paprikou a petrželkou. Všechno promícháme, zalijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15 minutách ztlumíme na 150°C a pečeme ještě půl hodiny.
Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.

Rizoto v pekáči
Rizoto v pekáči
Rizoto v pekáči

Přidáno: 1.11.2009