Rizoto z krůtích křídel
Ingredience
1 - 2 krůtí křídla (podle velikosti), 2 varné sáčky rýže (240 g), 1 cibule, sůl, kmín, 1 sáček mražené zeleniny hrášek-mrkev-kukuřice, tvrdý sýr, trochu oleje
Postup
Křídla ze všech stran osolíme, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme kmínem a na kolečka pokrájenou cibulí. Trošku podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Rýži uvaříme podle návodu na sáčku. Mraženou zeleninu vsypeme do osolené vařící vody, povaříme 5 minut a zcedíme. Sýr nastrouháme. Upečené maso obereme z kostí a nakrájíme na drobné kousky. Ve větším hrnci smícháme uvařenou rýži se zeleninou a masem a vmícháme několik lžic šťávy vypečené z masa. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Tímto způsobem můžeme připravit rizoto z jakéhokoliv pečeného nebo dušeného masa.
Přidáno: 11.11.2007