Rýžový koláč s tuňákem
Ingredience
200 g rýže basmati, 1 červená kapie, 150 g baby špenátu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 320 g tuňáka v konzervě, 2 naťové cibulky, 3 vejce, sůl, mletý pepř
Postup
Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Papriku zbavíme semínek a žeber a nakrájíme na drobné kostičky. Orestujeme ji na rozpáleném oleji do změknutí. Pak přihodíme špenát, necháme ho zavadnout a odstavíme.
Do mísy vysypeme uvařenou rýži, osolíme, opepříme. Přidáme rozdrobeného tuňáka, rozmačkaný česnek a orestovanou papriku se špenátem.
Cibulky očistíme, nadrobno pokrájíme bílou část i nať a přisypeme do mísy. Všechno promícháme, nakonec vmícháme celá vejce.
Koláčovou formu (28 cm) vymažeme máslem a urovnáme do ní rýžovou směs.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 30-40 minut.
Podávat můžeme teplý i studený (studený se lépe krájí).
Přidáno: 29.11.2016