Rýžový pudink se skořicí

Ingredience

200 g bílé rýže, 1 l mléka, 200 ml vody, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový cukr, 3-4 lžíce cukru krupice, 2 lžíce másla, švestky a hrušky, půl lžičky mleté skořice, špetka soli

Postup

Do hrnku nalijeme 200 ml mléka, zbytek do většího hrnce spolu s vodou a zahříváme. Rýži na sítku propereme v horké vodě, necháme okapat, nasypeme do horkého mléka v hrnci a za občasného míchání vaříme do změknutí. Trvá to asi 25 minut, ke konci vaření vznikne hustá kaše. V hrnku s mlékem rozmícháme vanilkový cukr a oba pudinky. Až je rýže měkká (zjistíme ochutnáním), přilijeme do hrnce obsah hrnku, přidáme cukru podle chuti, máslo, skořici a za stálého míchání povaříme asi dvě minuty. Odstavíme. Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou folií. Na dno urovnáme trochu pudinkové rýže, naskládáme ovoce, přikryjeme další vrstvou rýžovo-pudinkové kaše, znovu ovoce a přikryjeme zbytkem. Povrch uhladíme, necháme vychladnout a uložíme do ledničky. Ztuhlý vychlazený dezert vyklopíme, sloupneme folii, lehce poprášíme skořicí a nakrájíme na porce.

Rýžový pudink se skořicí
Rýžový pudink se skořicí
Rýžový pudink se skořicí
Rýžový pudink se skořicí
Rýžový pudink se skořicí
Rýžový pudink se skořicí

Přidáno: 18.8.2009