Špenátové rizoto
Ingredience
1-1,5 hrnku rýže, 1-2 krůtí křídla, 2-3 cibule, 150-200 g listového špenátu, sůl, drcený kmín, mletá paprika, olej, lžička másla, mletý pepř, 1 stroužek česneku
Postup
Rýži uvaříme osvědčeným způsobem, např. takto.
Krůtí křídla osolíme, okmínujeme, opaprikujeme a vložíme do pekáčku, který jsem vytřeli olejem a na dno nasypali nahrubo pokrájenou cibuli. Trochu podlijeme vodou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme doměkka.
Špenátové listy posekáme na menší kousky a krátce podusíme na lžičce másla. Lehce osolíme, opepříme a ochutíme rozmačkaným česnekem.
Z upečených křídel obereme všechno maso a pokrájíme na drobné kousky.
Hotovou rýži nasypeme do pekáče s výpekem, přidáme pokrájené maso, podušený špenát a dobře promícháme.
Přidáno: 9.1.2011