Zeleninové rizoto
Ingredience
1 hrnek rýže, 2 hrnky vody, 1 sáček (350 g) mražené zeleniny - mrkev, hrášek, kukuřice, 2 lžičky koření na rýži, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, kousek másla, sůl, strouhaný tvrdý sýr
Postup
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rýži a za stálého míchání osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Až voda jen malinko přesahuje přes rýži, hrnec i s pokličkou dáme do postele a pořádně zabalíme dekou. Necháme tam minimálně půl hodiny (ale klidně i dél, v posteli se rýže nikdy nerozvaří, nepřipálí, a zůstane horká, dokud ji nevytáhneme). Na pánvičce rozehřejeme kousek másla, přisypeme zmrzlou zeleninovou směs, koření, trošku přisolíme a za stálého míchání smažíme do změknutí zeleniny. Vmícháme ji do hotové rýže, podle potřeby dosolíme. Na talíři posypeme strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Přidáno: 2.1.2008