Zeleninové rizoto s quinoou

Ingredience

200 g rýže, 200 g quinoy, 3-4 barevné papriky, 1 lilek, 4 cibule, 8 stroužků česneku, 80 ml olivového oleje, 1 lžička sušeného oregana, sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvě mleté chilli vločky

Postup

Olej smícháme s oreganem, solí, pepřem, chilli a rozmačkaným česnekem.

Omytou zeleninu nakrájíme na větší kousky, dáme do pekáčku a promícháme s ochuceným olejem.

Pečeme při 200°C 50-60 minut.

Rýži a quinou odměříme na hrnky nebo skleničky (můžeme je smíchat), na sítku propereme, dáme do hrnce, zalejeme dvojnásobným objemem vody, osolíme a společně uvaříme.

Hotovou zeleninu smícháme s uvařenou rýží s quinoou a podáváme. Kdo chce, může si rizoto na talíři posypat strouhaným parmazánem.

Přidáno: 13.7.2018