Andulčina polévka

Ingredience

600 g brambor, 3 střední mrkve, 150 g hrášku, 1 pórek, olivový olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, drcený kmín, 1 kostka zeleninového bujónu

Postup

Brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou (cca 1,5 l), osolíme a společně s bujónem vaříme asi 10 minut. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Na trošce oleje osmažíme pórek, přidáme mrkev a hrášek a chvíli smažíme společně. Z hrnce s uvařenými bramborami jich asi polovinu vybereme a přidáme na pánev k zelenině. Zamícháme a všechno dohromady opékáme 5-10 minut. Pak vmícháme lžičku kmínu, špetku pepře a přistrouhneme kousek muškátového oříšku. Brambory zbylé v hrnci ve vývaru rozmixujeme dohladka ponorným mixérem. Vsypeme osmaženou zeleninu a promícháme. Podle chuti dosolíme.

Andulčina polévka

zdroj: Anna Nepejchalová

Přidáno: 1.11.2008