Bílá bramboračka

Ingredience

4 střední brambory, sůl, čerstvě mletý pepř, majoránka, drcený kmín, 200 ml smetany, 2 žloutky, muškátový oříšek, 1 kostka zeleninového bujónu, hrst petrželové natě

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vodou (1-1,2 l). Osolíme, přidáme bujón, špetku kmínu a uvaříme doměkka.

Zatím ve smetaně rozkvedláme žloutky.

Až jsou brambory měkké, polévku odstavíme, ihned přilijeme smetanu se žloutky, promícháme a víc nevaříme.

Nakonec dochutíme solí, majoránkou, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

Na talíři posypeme posekanou zelenou petrželkou.

Bílá bramboračka

Přidáno: 1.9.2012