Bramboračka s hlívou

Ingredience

1 střední cibule, 250 g hlívy ústřičné, 3-4 brambory, 1 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 mrkev, půlka menšího celeru, zelená petrželka

Postup

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky.

V hrnci zahřejeme sádlo a osmahneme na něm cibuli do zesklovatění. Přidáme hlívu a za stálého míchání osmažíme. Pak zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme, okmínujeme přidáme bobkový list a nové koření a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.

Zatím očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev a celer, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Až je hlíva téměř měkká, přidáme mrkev, celer, brambory a dolijeme horkou vodu podle požadovaného množství a hustoty polévky. Přidáme majoránku a vaříme do změknutí zeleniny a brambor. Nakonec vyjmeme z polévky nové koření a bobkové listy, podle chuti dosolíme, případně opepříme.

Na talíři posypeme posekanou zelenou petrželkou.

Bramboračka s hlívou
Bramboračka s hlívou

Přidáno: 8.2.2014