Čočková polévka s kysaným zelím
Ingredience
150g čočky, 100g kysaného zelí, 1 cibule, 3 lžíce tuku, 4 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 1/4 litru zakysané smetany, kmín, pažitka, sůl
Postup
Předem namočenou čočku uvaříme do poloměkka. Zelí nakrájíme a přidáme k čočce. Cibuli nakrájíme, orestujeme na tuku, zasypeme hladkou moukou a osmahneme do žluta. Cibulovou jíškou polévku zahustíme a povaříme ještě 10 minut. Ochutíme solí, kmínem (můžeme přidat i utřený česnek). Ve smetaně rozmícháme žloutek, nalijeme do polévky a necháme přejít varem, posypeme nasekanou pažitkou.
zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz
Přidáno: 13.1.2007