Couračka
Ingredience
200 g kysaného zelí, 400 ml mléka, 200 ml smetany, 200 g brambor, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín
Postup
Zelí pokrájíme na menší kousky (kdo nerad moc kyselé, může propláchnout).
Brambory nakrájíme na menší kostičky, zalijeme troškou vody (jen tak aby byly ponořené), osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
V jiném hrnci uvaříme zelí. V mléce rozkvedláme mouku a přilijeme ho k zelí. Za častého míchání povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky.
Do polévky přidáme uvařené brambory (i s vodou ve které se vařily) a smetanu. Promícháme a necháme přejít varem.
Těsně před podáváním můžeme přidat do polévky máslo (není nutné).
Přidáno: 10.7.2010