Dýňová kari polévka

Ingredience

1 středně velká dýně hokaido, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 2 lžičky kari, 100 ml mléka, sůl, 9 kuliček nového koření, dýňová semena, zelená petrželka

Postup

Dýni důkladně omyjeme, zbavíme vnitřku se semeny a nakrájíme i se slupkou na kostky.

V hrnci na troše oleje necháme zesklovatět posekanou cibuli. Přidáme kostky dýně a krátce orestujeme. Zasypeme kořením kari, promícháme a zalejeme vodou. Přidáme nové koření, osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí (20-30 minut).

Až je dýně měkká, vyjmeme z polévky nové koření a zbytek rozmixujeme dohladka.

Znovu postavíme na plotnu, přidáme mléko, podle chuti dosolíme a necháme přejít varem.

Na talíři posypeme nasucho opraženými dýňovými semeny a petrželovou natí.

Přidáno: 9.12.2017