Dýňová polévka s jablky
Ingredience
600 g očištěné dýňové dužniny, 2 jablka, 1 cibule, 1 stroužek česneku, šťáva z půl citronu, 30 g másla, 1 lžička karí, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, 1 l drůbežího vývaru (možno z kostky), zelená petrželka nebo pažitka
Postup
Dýni pokrájíme na kostky. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Na rozehřátém másle orestujeme pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek. Přidáme koření a ještě asi minutu smažíme. Na tento základ nasypeme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí dýně (asi 40 minut). Necháme částečně zchládnout a rozmixujeme ponorným mixérem. Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany (není nutné) a posypeme bylinkami.
Přidáno: 20.11.2007