Dýňová polévka s jablky
Ingredience
1 menší dýně hokkaido, 1 cibule, 2 lžíce přepuštěného másla, 2 střední brambory, 2 menší mrkve, 2 jablka, 1 pyramidka na vývar, sůl, mletý pepř, 200 ml smetany na vaření, špetka drcené chilli papričky, pažitka, krutony z toustového celozrnného chleba
Postup
Dýni, brambory, mrkev a jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova.
Přisypeme kostičky zeleniny a jablek a zalejeme vodou o trochu méně než je kostiček v hrnci. Osolíme, přidáme pyramidku a pod pokličkou povaříme do změknutí, trvá to asi 15 minut.
Až je všechno měkké, vyjmeme pyramidku a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Přilejeme smetanu, promícháme, podle chuti přidáme drcené chilli, dosolíme, opepříme a necháme přejít varem.
Na talíři polévku doplníme posekanou pažitkou a krutony.
Přidáno: 28.10.2024