Dýňová polévka se schwarzwaldskou šunkou
Ingredience
1 menší dýně hokkaidó, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžička majoránky, 2 lžíce octa, 40 g schwarzwaldské šunky, 4 lžíce smetany
Postup
Omytou dýni rozpůlíme a zbavíme vnitřní části se semeny. Neloupeme. Pevnou část rozkrájíme na kousky.
V hnci zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět posekanou cibuli. Přidáme dýni, zalijeme vodou do výšky dýně, osolíme,přidáme majoránku, česnek a pomalu uvaříme doměkka (asi 20 minut).
Až je dýně měkká, ponorným mixérem rozmixujeme obsah hrnce dohladka. Vznikne hustá kaše, kterou naředíme vodou nebo vývarem na požadovanou hustotu. Okyselíme octem a necháme přejít varem.
Plátky šunky opečeme na pánvi dokřupava.
Na talíři polévku ozdobíme lžící smetany a posypeme opečenou šunkou.
Přidáno: 15.10.2016