Dýňovo-batátová polévka

Ingredience

půlka dýně hokaido, 1 větší batát, kousek zázvoru, 1 lžička kurkumy, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce červeného vinného octa, libeček (nebo jiná bylinka na ozdobu), kousek kozího sýra

Postup

Dýni a oloupaný batát nakrájíme na kostky. V hrnci je zalejeme vodou (asi 1 cm nad povrch kostek), osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí, 15-20 minut.

Pak do hrnce přidáme na drobné kousky pokrájený zázvor, kurkumu a ponorným mixérem všechno rozmixujeme dohladka. Podle potřeby přidáme vodu.

Potom do polévky přidáme olej, ocet a znovu ji přivedeme k varu. Povaříme 1-2 minuty.

Na talíři polévku ozdobíme libečkem a rozdrobeným kozím sýrem.

Přidáno: 12.5.2018