Fazolačka s rajčaty

Ingredience

1 hrnek drobných bílých fazolí, 0,5 hrnku slzovky, 1 cibule, 1 lžička kurkumy, 1 lžička sladké mleté papriky, 4 bobkové listy, 7 kuliček nového koření, sůl, mletý pepř, 2-3 lžíce octa, 1 plechovka krájených rajčat (400 g), 3 lžíce oleje

Postup

Fazole se slzovkou propláchneme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a necháme přes noc namáčet.

Ráno vodu slijeme, vyměníme za čerstvou (cca 1,5 l), přidáme bobkové listy, nové koření a fazole se slzovkou uvaříme doměkka (asi půl hodiny).

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji usmažíme dozlatova. Odstavíme a vmícháme kurkumu a papriku.

Z uvařených fazolí vybereme koření. Děrovanou lžící vyndáme větší část fazolí se slzovkou, zbytek rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

Do rozmixovaného základu vrátíme vyndané fazole, přidáme rajčata z plechovky, usmaženou cibuli a všechno znovu přivedeme k varu. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme.

Přidáno: 5.3.2019