Fazolová polévka z lusků
Ingredience
200-300 g zelených fazolových lusků, 1 cibule, 200-250 g uzeného masa (nebo klobásy), 1 lžíce tuku (olej, máslo, sádlo), 2-3 stroužky česneku, 1,5-2 l vody, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 100 ml smetany ke šlehání, sůl
Postup
Lusky nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky.
Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme lusky a na kostičky pokrájené maso. Krátce společně osmažíme.
Zalijeme vodou, osolíme, přidáme nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený česnek a uvaříme doměkka.
V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Znovu důkladně povaříme. Chvíli před koncem varu přilijeme smetanu a necháme ještě chvilku pomalu probublat.


Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Heleny Chvátalové Kuchařka pro báječné tchýně.
Přidáno: 18.2.2013