Fazolová polévka z lusků

Ingredience

200-300 g zelených fazolových lusků, 1 cibule, 200-250 g uzeného masa (nebo klobásy), 1 lžíce tuku (olej, máslo, sádlo), 2-3 stroužky česneku, 1,5-2 l vody, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 100 ml smetany ke šlehání, sůl

Postup

Lusky nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky.

Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme lusky a na kostičky pokrájené maso. Krátce společně osmažíme.

Zalijeme vodou, osolíme, přidáme nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený česnek a uvaříme doměkka.

V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Znovu důkladně povaříme. Chvíli před koncem varu přilijeme smetanu a necháme ještě chvilku pomalu probublat.

Fazolová polévka z lusků
Fazolová polévka z lusků

Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Heleny Chvátalové Kuchařka pro báječné tchýně.

Přidáno: 18.2.2013