Frankfurtská polévka
Ingredience
3-4 lžíce oleje, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1,5 lžičky sladké mleté papriky, 1 kostka masoxu, sůl, mletý pepř, 100 g frankfurtských párků (nebo jiných tenkých), 1 menší brambora, trochu mléka (cca 60 ml), majoránka
Postup
V hrnci zahřejeme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme do změknutí. Zasypeme moukou a za stálého míchání upražíme jíšku. Odstavíme a vmícháme papriku.
Zalijeme studenou vodou (cca 1,2 l) a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme masox, na kostičky pokrájenou bramboru a přivedeme k varu. Pomalu vaříme do změknutí brambor.
Až jsou brambory měkké, přidáme na kolečka nakrájené párky, špetku majoránky, mléko a ještě pár minut povaříme.
Na talíři můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Přidáno: 14.4.2013