Gulášová polévka
Ingredience
400-500 g hovězího předního masa (kližka, krk), 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, olej, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, kmín, sůl, mletý pepř, 4 středně velké brambory, majoránka, 3-4 stroužky česneku, zelená petrželka
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a prudce orestujeme na rozpáleném oleji. Až se maso zatáhne, přidáme pokrájenou cibuli a chvíli společně smažíme.
Osolíme, opepříme, okmínujeme, opaprikujeme. Zaprášíme moukou, dobře promícháme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (cca 1,5 l).
Promícháme a vaříme do změknutí masa.
Až je maso měkké, přidáme oloupané na kostičky pokrájené brambory, majoránku a dovaříme do změknutí brambor.
Podle potřeby dosolíme, dopepříme a dochutíme rozmačkaným česnekem. Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku.
Podáváme s pečivem.
Přidáno: 2.11.2012