Gulášovka
Ingredience
400 g hovězího předního masa (kližka, krk), 2 lžíce sádla, 2 velké cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika - sladká i pálivá, majoránka, česnek dle chuti, 3-4 brambory
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na malé kostičky.
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda.
Zaprášíme moukou a ještě chvíli za stálého míchání smažíme.
Opepříme, okmínujeme, opaprikujeme a zalijeme horkou vodou (cca 1,5 l). Osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí masa. Použijeme-li tlakový hrnec, bude to za výrazně kratší dobu.
Až je maso měkké, přidáme do polévky na kostičky nakrájené oloupané brambory, majoránku, rozmačkaný česnek a vaříme do změknutí brambor.
Do hotové odstavené polévky vmícháme další 2-3 rozmačkané stroužky česneku a dále už nevaříme.


Přidáno: 19.11.2011