Hadrová polévka
Ingredience
čtvrtka hlávky zelí, 1-2 brambory, sůl, mletý pepř, drcený kmín, po kousku natě libečku, celeru, petržele a cibule, větvička yzopu (není nutná), 1 kostka bujónu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky
Postup
Zelí nakrouháme na nudličky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Natě svážeme kuchyňskou nití do svazečku.
V hrnci rozpálíme olej s máslem, zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme okmínujeme. Vložíme pokrájené zelí, brambory, bujón a svazek bylin.
Vaříme do změknutí 10-15 minut. Z hotové polévky vyjmeme svázané bylinky.
Na talíři můžeme ozdobit posekanou petrželkou.
zdroj: paní Anna Doležalová
Přidáno: 14.6.2014