Hadrová polévka

Ingredience

čtvrtka hlávky zelí, 1-2 brambory, sůl, mletý pepř, drcený kmín, po kousku natě libečku, celeru, petržele a cibule, větvička yzopu (není nutná), 1 kostka bujónu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Postup

Zelí nakrouháme na nudličky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Natě svážeme kuchyňskou nití do svazečku.

V hrnci rozpálíme olej s máslem, zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.

Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme okmínujeme. Vložíme pokrájené zelí, brambory, bujón a svazek bylin.

Vaříme do změknutí 10-15 minut. Z hotové polévky vyjmeme svázané bylinky.

Na talíři můžeme ozdobit posekanou petrželkou.

Hadrová polévka
Hadrová polévka

zdroj: paní Anna Doležalová

Přidáno: 14.6.2014