Hladká ančka
Ingredience
1 l mléka, 2 větší cibule, 4-5 brambor, 3 vejce, sůl, 1 lžíce cukru, 4 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, pažitka
Postup
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vejce natvrdo.
Oloupané cibule pokrájíme na kostičky, zalijeme trochou vody, zasypeme kmínem a povaříme 15 minut. Po částečném zchladnutí rozmixujeme dohladka.
V troše mléka rozkvedláme mouku. Ostatní mléko zahřememe, ještě než začne vařit přilijeme mléko s moukou, rozmixovanou cibuli, osolíme, promícháme a vaříme do zhoustnutí.
Nakonec polévku dochutíme solí, cukrem a octem.
Na talíř dáme na kostičky pokrájené uvařené brambory, zalijeme horkou polévkou, ozdobíme vejcem a pažitkou.


Přidáno: 6.10.2012