Hladká ančka

Ingredience

1 l mléka, 2 větší cibule, 4-5 brambor, 3 vejce, sůl, 1 lžíce cukru, 4 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, pažitka

Postup

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vejce natvrdo.

Oloupané cibule pokrájíme na kostičky, zalijeme trochou vody, zasypeme kmínem a povaříme 15 minut. Po částečném zchladnutí rozmixujeme dohladka.

V troše mléka rozkvedláme mouku. Ostatní mléko zahřememe, ještě než začne vařit přilijeme mléko s moukou, rozmixovanou cibuli, osolíme, promícháme a vaříme do zhoustnutí.

Nakonec polévku dochutíme solí, cukrem a octem.

Na talíř dáme na kostičky pokrájené uvařené brambory, zalijeme horkou polévkou, ozdobíme vejcem a pažitkou.

Hladká ančka
Hladká ančka

Přidáno: 6.10.2012