Holandská hořčičná polévka
Ingredience
1 lžíce másla, 2 cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 pórek, 3 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 kelímek (190-200 g) smetany, 1 lžíce kukukřičného škrobu, 800 ml zeleninového vývaru, 200 g slaniny, sůl, pepř
Postup
V hrnci rozpustíme máslo , přisypeme najemno posekanou cibuli a asi 3 minuty orestujeme.
Přidáme nadrobno posekaný česnek, krátce orestujeme a zalijeme vývarem a smetanou.
Přivedeme k varu. Přidáme nadrobno pokrájený pórek, hořčici a škrob rozmíchaný ve dvou lžících vody a povaříme asi 5 minut.
Slaninu nakrájenou na kousky opečeme dokřupava.
Polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Na talíři posypeme křupavou slaninou. Podáváme s pečivem.
Výbornou hořčici i s receptem na tuto dobrou polévku a další dobroty jsem vybalila ze své první zásilky Zajíci v krabici.
Přidáno: 19.9.2015